© Alquimia del Contacto

 

Massatge Tailandés per esportistes

Massatge tailandès i esport

Com et pot ajudar el Massatge Tailandès en la teva pràctica esportiva?

Avui en dia son moltes les persones que dediquen un temps de la seva vida a fer esport per cuidar-se, i és ben sabut que l’exercici físic realitzat regularment aporta beneficis saludables pel cos i la ment.  No obstant, el que a vegades comença com un exercici regular o afició moderada, acaba sent una passió o propòsit de vida que necessita d’una atenció i dedicació addicional més enllà del fet de realitzar l’activitat.

El moviment fluït, coordinat i variable és el resultat del funcionament dels músculs en grups. Un grup que flexiona una articulació interacciona amb els que s’estenen i s’oposen a l’acció d’aquesta. Aquests grups musculars és coneixen com antagonistes i, donat que els músculs només és poden contraure, depenen dels seus antagonistes per tornar a la seva longitud relaxada. Hem de saber que fins i tot un múscul aparentment relaxat conta amb una petita proporció de fibres contretes aportant el to muscular necessari que depèn d’un estimul constant de baixa freqüència del nervi motor originat al cervell.

Qualsevol alteració del to normal pot influir molt en la funció del múscul. Per una banda la falta de to fa que el múscul sigui flàccid i dèbil i la seva contracció potencial no produeix moviment si no que «tensa». Per altra, l’excés de to enganya al cervell, creient aquest que el múscul està contret i inhibeix part de l’acció dels antagonistes i en conseqüència, aquests és van debilitant i escurçant.

El Massatge Tailandès, destacat per les seves pressions i estiraments, acompanya a la restauració de la longitud adient del múscul relaxat, prevenint l’escurçament del mateix. Així dons, les persones que realitzen un treball físic intens i repetitiu amb molt pes o els que entrenen amb peses de gimnàs i que poden desenvolupar tons musculars més alts de lo habitual, realitzant sessions de Massatge Tailandès de manera habitual com a complement de la seva pràctica esportiva, es beneficiaran d’un manteniment adient de l’elasticitat muscular i de tendons així com d’una prevenció activa a possibles lesions.

Les pressions profundes del treball corporal tailandès consisteixen en estrènyer els músculs de manera que la fàscia, el teixit que recobreix els músculs, s’estira amb els dits ajudant a descompondre el teixit fibròtic i estimulant la producció de fibres elàstiques. El flux sanguini a través dels capil·lars miofascials s’intensifiquen i el flux d’energia millora contribuint aquests canvis a alleugerar el dolor i preparar els teixits per rebre els efectes dels estiraments que es realitzaran de manera sostinguda i a gran escala  durant les manipulacions pròpies del Massatge Tailandès.

Donat que el Massatge Tailandès sempre estira els músculs i manipula les articulacions una mica més del que podrien aconseguir els esportistes sense ajut, millora la flexibilitat sentint els resultats evidents des del inici del tractament.

Si es desitja millorar el rendiment esportiu, un cos flexible i una musculatura en perfecte equilibri entre els grups antagonistes és la clau. Incloure el Massatge Tailandès dins del programa d’entrenament pot ajudar als esportistes a arribar als seus objectius permetent un entrenament més intensiu amb un risc de lesions molt menor i nivells de rendiment més alts de forma segura.